MyDomain
Κοντρόλ ασύρματου συναγερμού

Τα συστήματα συναγερμού χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες τους ασύρματους, τους ενσύρματους και τους υβριδικούς. Η κατασκευή των ασύρματων συναγερμών είναι τέτοια ώστε όλες οι πληροφορίες να μεταδίδονται μέσω αέρα χωρίς τη χρήση καλωδίων. Πλέον η χρήση τους είναι όλο και πιο συχνή κυρίως λόγω της εύκολης εγκατάστασης.

Οι ασύρματοι συναγερμοί αποτελούν το ιδανικό σύστημα ασφαλείας για μικρά καταστήματα, σπίτια ή διαμερίσματα. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει είναι πως δεν χρειάζονται καλώδια για την εγκατάστασή του. Έτσι σε έναν χώρο που δεν έχει γίνει πρόβλεψη για συναγερμό αποφεύγονται περιττά σκαψίματα για να συνδεθούν όλα τα επιμέρους εξαρτήματα όπως ραντάρ, μαγνητικές επαφές, πληκτρολόγια κ.α., ξενοιάζετε λοιπόν μετακινήσεις επίπλων και όλη τη φασαρία που συνδέετε με το σκάψιμο στους τοίχους. Επιπλέον πολλοί ασύρματοι συναγερμοί δίνουν τη δυνατότητα να ενημερωθείτε στο κινητό σας τηλέφωνο σε περίπτωση που υπάρξει κάποια παραβίαση.

Η μεταφορά ενός ασύρματου συναγερμού είναι εύκολη όταν μένουμε σε ένα νοικιασμένο σπίτι. Γίνεται και απλά τον παίρνεται μαζί σας και φεύγετε. Ακόμα δίνει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν ανιχνευτές – αισθητήρες σε μέρη δυσπρόσιτα ή κάπου που είναι δύσκολο να περαστούν καλώδια. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός πως σας επιτρέπει να αλλάζεται την τοποθεσία των ανιχνευτών ή να προσθέσετε νέες ζώνες. Μπορεί έτσι μελλοντικά κανείς να προσθέσει ανιχνευτές για πυρκαγιά ή διαρροή αερίου. Μην ξεχνάμε πως όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερα περιφερειακά ανιχνευτικά συστήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα.

Στα μειονεκτήματα ανήκει το γεγονός πως η εμβέλεια του σήματος δεν είναι μεγάλη και έτσι μπορεί να υπάρξουν μέρη όπου το σήμα να μην είναι καλό ιδίως σε μεγάλους χώρους ή αν υπάρχουν χοντροί τοίχοι. Βέβαια και αυτό μπορεί να λυθεί εάν χρησιμοποιηθούν αναμεταδότες σήματος ώστε να τοποθετηθεί μακριά ο ανιχνευτής από την κεντρική μονάδα. Κάτι τέτοιο βέβαια αυξάνει το κόστος της εγκατάστασης. Ένας ασύρματος συναγερμός διαθέτει περιφερειακά συστήματα τα οποία έχουν αρκετά υψηλές τιμές σε σχέση με τον ενσύρματο. Όμως αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος των σκαψιμάτων και την όλη ταλαιπωρία τότε πιθανόν να μην είναι τόσο ανεβασμένο το συνολικό κοστολόγιο.

Μιας και οι αισθητήρες χρησιμοποιούν μπαταρίες θα χρειάζεται συχνά να κάνετε έναν έλεγχο μήπως έχει τελειώσει κάποια. Σε πολύ φθηνά μοντέλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν παρεμβολές από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και να διακοπεί το σήμα. Για αυτό πρέπει πάντα να προμηθεύεστε τα προϊόντα σας από επαγγελματίες του είδους οι οποίοι μπορούν να σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης για λόγους οικονομίας οι περιφερειακές συσκευές λαμβάνουν ή στέλνουν δεδομένα ανά συγκεκριμένες χρονικές στιγμές με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην ενημέρωση.

Η τάση στην αγορά σήμερα στρέφεται υπέρ των ασύρματων συναγερμών μιας καθώς προχωράνε οι τεχνολογικές εξελίξεις υπάρχει συνεχής βελτίωσή τους. Όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με έναν ασύρματο συναγερμό λύνονται εάν έχει γίνει μια σωστή και καλοσχεδιασμένη μελέτη εγκατάστασης από επαγγελματία. Η Synagermoi Net είναι δίπλα σας για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε αλλά και για να σας προσφέρει δωρεάν την μελέτη εγκατάστασης.